Categorieën
Kort culinair

Kort culinair

Er wordt veel geschreven over culinaire cultuur. Over eten en drinken en alles wat daarbij hoort. Deze tekstdocumentaires zijn korte verhalen van ongeveer 1500 woorden. Culinaire cultuur, gastronomie of domweg eten en drinken zijn het uitgangspunt van ieder verhaal.

Fictie

In veel verhalen is die culinaire cultuur een aanleiding om te gaan schrijven. Sommige onderwerpen verdienen een ander soort aandacht dan een reportage of recept. Er zijn thema’s die het best verteld kunnen worden in de vorm van een verhaal. Verhalen met personages en een plot. Om het verhaal goed te kunnen vertellen moet soms het decor wat veranderen. En sommige details worden het beste belicht vanuit het perspectief van een fictief karakter. Het wordt fictie. Sommige verhalen lijken literaire reportages. Dan leidt de verhaallijn je langs fascinerende inzichten of ingrediënten. In andere artikelen staat het verhaal centraal.

Bouillon! Magazine

De artikelen vinden een plek onder een thema. Moeizaam. De Duitse verhalen vertellen over de (eet)cultuur van onze oosterburen. Met name de voormalige DDR speelt een belangrijke rol. Niet toevallig zijn de verhalen over wijn ook vaal gesitueerd in Duitsland. Onder ‘culinaire fictie’ vindt u verhalen die bedoeld zijn als een kort verhaal.

De meeste van deze verhalen zijn eerder gepubliceerd in het mooie boekje Bouillon! dat ieder kwartaal een deuk beukt in de voordeurmat.